BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden munkavállaló SZÉP kártyát akar?

Két hét alatt újabb 70 ezer munkavállaló jutott hozzá a Széchenyi pihenő kártyához (SZÉP), de a bővülés üteme megtorpanni látszik.

Némileg lassuló ütemben, de változatlanul növekszik a SZÉP kártyával rendelkező munkavállalók száma. A Nemzetgazdasági Minisztérium arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a március 9-i adatok szerint a kártyatulajdonosok száma 320264, míg a kibocsátó bankok már 13815 szolgáltatóval kötöttek elfogadóhelyi szerződést. Két héttel ezelőtt megduplázódott ez a szám, de még úgy is csak 250 ezer ember használhatta az új cafeteria- eszközt együttesen 11 ezer fölötti elfogadóhelyen. Az elfogadóhelyeknek azért érte meg szerződést kötni a kártya kibocsátóival, mert mindössze 1,5 százalék (+áfa) jutalék terheli a költéseket, míg az üdülési csekk esetében ez 6 százalék volt.

Nehezíti a kártyatulajdonosok dolgát, hogy a bankok lassan jutnak egyezségre az elfogadási megállapodásokat illetően. A K&H Bank által üzemeltetett bankkártya-elfogadó POS- terminálokon már a K&H, az MKB és az OTP kártyái is elfogadhatók. A K&H SZÉP kártyáinak elfogadása az OTP Bank bankkártya-elfogadó POS-termináljain keresztül várhatóan 2012. április elejétől várható. Lehoczky László, az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatójától pedig megtudtuk: az OTP termináljain április 15-től indulhat az elfogadás. Az OTP SZÉP kártyával rendelkező munkavállalók vannak a legelőnyösebb helyzetben, mert fizetőeszközüket országosan közel 7000 elfogadóhelyen gond nélkül használhatják.

A Nemzeti Üdülési Szolgálat, valamint a K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank által rendelt friss piackutatás eredményei szerint a megkérdezett munkavállalók 43 százaléka részesül az idén béren kívüli juttatásban. Azok közül, akik ma nem kapnak cafeteriát, a legtöbben a SZÉP kártyát választanák. A béren kívüli juttatásban részesülő munkavállalók több mint a fele, 53,5 százaléka kapja az Erzsébet-utalványt, míg SZÉP kártyára az alkalmazásban állók 48 százalékának utalnak. A harmadik legnépszerűbb elem az utazási támogatás, amelyet a cafeteriában részesülő dolgozók ötöde kap. Tíz százalék egészségpénztári támogatásban részesül. A béren kívüli juttatásban részesülő válaszadók 7,5 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Erzsébet-utalványt, SZÉP kártyát és utazási támogatást is kap, míg további 27 százalékuknak jár az Erzsébet-utalvány mellett a kártyára is juttatás.

Hosszú hétvége gyerekbetegségekkel

Az idei hosszú hétvége szezon holnap négynapos pihenővel indul, biztosan megélénkül a belföldi turizmus, de a Magyar Szállodák és

Éttermek Szövetsége szerint az új cafeteriaeszköz „gyerekbetegségei” még problémát jelentenek a hoteleknek. „Alapvetően jó újításról van szó, de a technikai akadályok és a visszatérítési csúszások sok kellemetlenséget okoznak az ágazatnak” – mondta lapunknak Kovács István.

A szervezet titkára egy januári, az ország 42 szállodáját felölelő felmérés alapján hangsúlyozta: az üdülési csekk és a SZÉP kártya együttesen gyengébb forgalmat produkált, mint tavaly januárban kizárólag az üdülési csekk.

Világgazdaság - Vég Márton Hosszú hétvége gyerekbetegségekkel Az idei hosszú hétvége szezon holnap négynapos pihenővel indul, biztosan megélénkül a belföldi turizmus, de a Magyar Szállodák és

Éttermek Szövetsége szerint az új cafeteriaeszköz „gyerekbetegségei” még problémát jelentenek a hoteleknek. „Alapvetően jó újításról van szó, de a technikai akadályok és a visszatérítési csúszások sok kellemetlenséget okoznak az ágazatnak” – mondta lapunknak Kovács István.

A szervezet titkára egy januári, az ország 42 szállodáját felölelő felmérés alapján hangsúlyozta: az üdülési csekk és a SZÉP kártya együttesen gyengébb forgalmat produkált, mint tavaly januárban kizárólag az üdülési csekk. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.