BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy jövés-menés a Malév csődje után

Még korántsem fejeződött be a piac átrendeződése a Malév leállását követően. Számos város fel-, illetve lekerült a repülési térképről.

Egy hónapja jelentette be a Malév, hogy leállítja működését, mert fizetésképtelenné vált. Ez komoly átrendeződéseket indított el a légiközlekedésben. Tucatnyi légitársaság sűrítette járatait, új célállomások is felkerültek a térképre, de számos desztináció el is tűnt a Budapest Airport palettájáról.

Egy vadonatúj légitársaság is landol április 25-én Budapesten, a spanyol Volotea Airlines az olaszországi Velencéből indít járatokat a magyar fővárosba. A diszkont légitársaság hetekkel ezelőtt alakult és elsősorban Európa közepes méretű, más légitársaságok által nem kiszolgált városait kívánja összekötni. Nagy lendülettel tért vissza a Ryanair is Budapestre, amely jelenleg 32 célállomásra kínál járatokat.

Sok balkáni célállomásra azonban továbbra sincs jelentkező. A Malév leállásával megszűnt a közvetlen összeköttetés többek között Zágráb, Tirana, Podgorica és Szarajevo felé. A hosszú távú járatok közül pedig eltűnt a kínálatból Peking, amit a Hainan működtetett a Malévval közösen ülőhelymegosztással.

További részletek a hétfői Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.