BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pletykák a Praktiker bezárásáról - Íme, a tények

Alaposan felkavarta a kedélyeket, hogy a Praktiker csoport legnagyobb részvényese, a Cipruson bejegyzett osztrák Maseltov befektetési társaság felvetette: a kelet-európai üzletág eladása 50-70 millió euró bevételt hozhatna a cégcsoportnak, és a pénzt a vállalat helyzetének javítására fordítanák.

A Praktiker ugyanis koránt sincs jó anyagi helyzetben. Februárban például arra kérte a cég az általa egy évvel korábban kibocsátott vállalati kötvény tulajdonosait, hogy járuljanak hozzá az erdetileg vállalt 5,875 százalékos kamat 1 százalékra való leszállításához. Az egyenként ezer eurós kötvényből 250 ezret bocsátott ki 2016-os lejárattal a Praktiker csoport.

A cég azzal indokolta a szokatlan kérést, hogy így próbál tőkét tartalékolni a szükséges szerkezetátalakítási programhoz. A Wall Street Journal szerint egyben azt is bejelentette, hogy ezer fős elbocsátásra, valamint áruházai számának csökkentésére készül.

A Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. arról tájékoztatja vásárlóit és a közvéleményt, hogy nincs napirenden olyan döntés, amely szerint a Németországon kívüli leányvállalatok kilépnének a Praktiker konszernből.  A Praktiker Magyarország a továbbiakban nem kívánja kommentálni a részvényesek spekulációs és privát véleményét.

Részletek a szerdai Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.