BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevásárlásra készül a Vodafone

A világ legnagyobb forgalmú mobiltelefoncége, a brit Vodafone megvenné a szintén brit székhelyű Cable & Wireless Worldwide távközlési szolgáltatót.

A hétfőn megjelent hirdetmény szerint a Vodafone "végső ajánlata" részvényenként 38 penny - összesen 1,04 milliárd font - a legnagyobb brit üvegszál-kábelhálózatot üzemeltető cégért. A Cable & Wireless Wordlwide-nak világszerte is kiterjedt kábelhálózata van.

A Cable & Wireless Worldwide igazgatósága azt javasolja a részvényeseknek, hogy fogadják el a Vodafone ajánlatát. A Cable & Wireless Worldwide 32 pennyn zárt pénteken a londoni értéktőzsdén.

A Vodafone február elején jelezte először, hogy vételi ajánlatot fontolgat, akkor a Cable & Wireless Worldwide 19,8 pennyt ért a tőzsdén részvényenként. Utána az indiai Tata Communications vállalat is versenybe szállt, de a múlt héten közölte, hogy már nincs vételi szándéka. Ez némiképp lenyomta a Cable & Wireless Wroldwide tőzsdei árát.

A Cable & Wireless az utóbbi időben összeszedte magát: 2009 első negyedében 32 millió fontos vesztesége, a tavalyi első negyedévben egymillió fontos nyeresége, idén az első negyedévben 209 millió fontos profitja volt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.