BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felfutóban az iTranslate4.eu

Terjednek az online fordítók, de az emberi munka sohasem lesz teljesen nélkülözhető.

Egyelőre még nem érte el a tervezett látogatószámot az egyszerre több fordítást is kínáló ingyenes iTranslate4.eu weboldal. A site-ot egy – Európa legjobb gépi fordítóprogramjait összefogó – tíztagú konzorcium fejlesztette ki két év alatt. Az MTA Nyelvtudományi Intézete által koordinált, 2 millió euró költségvetésű projekt fő célja az volt, hogy az EU nyelvei között a lehető legjobb minőségű gépi fordításokat egy honlapon összesítse.

Bár a fejlesztők túl is teljesítették az elvárásokat, hiszen az iTranslate 300 nyelvi motort felhasználva mintegy 45 nyelvpáron nyújt megoldást a felhasználóknak, a látogatószám egyelőre naponta csak 10 ezer fő körül mozog. Tihanyi László, a projekt technikai koordinátora a Világgazdaságnak elmondta: a tervek szerint  300-400 ezren látogatható elérése lenne a cél.
Részletek a hétfői Világgazdaságban

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.