BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Direct 4 you néven új fapados érkezhet

Az elkövetkező évekre vonatkozó stratégiája szerint a Lufthansa több európai útvonalát egy újonnan alapításra kerülő fapados légitársaság alá szervezi majd, idézi a Bild értesülését a Turizmus Online.

A lap úgy tudja, az egyelőre még project stádiumban lévő tervek szerint az új diszkont légitársaság a „Direct 4 you“nevet fogja viselni és a Lufthansa két fő HUB-ját, a frankfurti és müncheni repülőteret nem érintő európai járatokat váltja ki, mint például a Hamburg-Párizs vagy a Düsseldorf-London között közlekedőt - írja a Turizmus Online.

A vállalat a tervek szerint 2013. január elsején kezdi meg üzemelését, 80-90 darab Airbus repülőgéppel, főként Airbus A319-es, A320-as és A321-es gépekkel. A dolgozókat az anyavállalatból szintén ebbe az új cégbe integrálják. A pilóták és fedélzeti dolgozók a munkafeltételei a jelenlegihez képest várhatóan romlani fognak, írja a lap. Az új légitársaság központja feltehetően Kölnben és Berlinben lesz és Oliver Wagner, a Lufthansa rangidős alelnöke vezeti majd. A hivatalos döntést a Lufthansa elnöksége egyelőre nem hozott a fentiekről, a Bild szerint azonban ez már csak idő kérdése.


 

Az elkövetkező évekre vonatkozó stratégiája szerint a Lufthansa több európai útvonalát egy újonnan alapításra kerülő fapados légitársaság alá szervezi majd, idézi a Bild értesülését a Turizmus Online.Turizmus Online-->

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.