BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kimenekült a depresszióból az ingatlanpiac?

A Duna House ismét közreadja havi Tranzakciószám Becslését, amely szerint idén áprilisban országosan 7 306 ingatlan adás-vétel zajlott le.

A tranzakciók száma a végtörlesztési- és egyben idei csúcsnak számító januárt követően láthatóan kezdi újra megközelíteni a tavalyi szintet. Az áprilisi hónap még így is 5 százalékkal magasabb, mint a végtörlesztés előtti átlag és 13 százalékkal jobb, mint egy évvel ezelőtt ugyanekkor. Beszédes lehet a tavalyi gyenge április, amelyet követően ismét jó értékeket produkált a piac.

Idén is bekövetkezhet ugyanez, ugyanis a Duna House bíztató előrejelzésekről tud beszámolni május hónapra és azt sem szabad elfelejteni, hogy munkanapokat tekintve rövid volt a hónap, húsvéti iskolaszünettel tarkítva. Az idei első négy hónap közel 40 százalékkal teljesített jobban a tavalyi első harmadnál, igaz ott a moratórium fékezte, idén a végtörlesztés pörgette a piacot, így látványos a különbség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.