BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy csatározások várhatók az olaj piacán

5 havi mélypontra esett a WTI júniusi határidős árjegyzése ma hajnalban (95,34 $). A kurzus a pénteki ázsiai kereskedésben még 96,6 dolláron állt, azonban az európai választások körüli félelmek a nyersanyagpiacot sem hagyták érintetlenül – írja az Equilor.

A pénteki amerikai foglalkoztatottsági adat is már olaj volt a tűzre pénteken.  A fundamentumok egy ideje már gyengülést mutatnak. A keresleti oldal felfutását egyértelműen gátolta a magas olajár. Ezek alapján további olajár csökkenésre lehet számítani, azonban a nagy hedge fundok és a befektetők historikus nettó long pozíciói még mindig magas szinteken tartózkodnak.

Továbbá nem szabad elfelejteni az egyik legjelentősebb felfelé mutató kockázatot, az iráni helyzetet. Az Equilor szerint a jelenlegi szintekről a tavaly decemberben tesztelt 94 dollárig eshet a kurzus, ahol fordulhat az árfolyam, egészen a 98 dolláros szintekig.    

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.