BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb áldiploma botrány: lemondhat a Yahoo feje

A Yahoo amerikai konszern igazgatósága kivizsgálja, hogyan történhetett meg, hogy Scott Thomsonnak, a cég elnök-vezérigazgatója hivatalos életrajzában azt állította, informatika tudományból diplomával rendelkezik, holott valójában erről szó sincs.

A Yahoo idevágó közleménye szerint a Scott Thompsonról a csütörtöki napon tett vállalati közleménynek megfelelően a Yahoo igazgatósága megvizsgálja ezt az ügyet, és a vizsgálat befejezése után megfelelő közlést tesz a részvényesek részére. A vállalat a hír kipattanását követően még azt állította, hogy nem szándékos félrevezetésről, hanem tévedésről van szó, csakhogy a Business Insider emlékeztet arra, hogy Thompson már az előző munkahelyén, a PayPal vezetőjeként is ugyanezt a "téves" önéletrajzot használta, amit ráadásul az amerikai tőzsdefelügyeletnek is megküldött.

A Business Insider szerint már találgatások indultak arról, mennyi időt kap Scott Thompson arra, hogy lemondjon, mielőtt elbocsájtanák; órákat, vagy esetleg napokat? A Yahoo etikai kódexe ugyanis kimondja, "biztosítani kell, hogy ha a vállalatunkról hozunk nyilvánosságra információt, az egyértelmű legyen, igaz és pontos."  Ám a kódex végén az is szerepel, hogy e politika alkalmazásához nem kell ragaszkodni, ha az a Yahoo és a részvényesei érdekeit szolgálja. Az előírás szerint a részvényesek, a compliance menedzser, illetve a vezérigazgató jóváhagyásával elfogadhatják a kódextől való eltérést, más kérdés, hogy ez esetben a vezérigazgató az érintett, vagyis ő – a Yahoo előírásai szerint – nem dönthet a saját ügyében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.