BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Súlyos pénzbírságot kaptak a "sínkartell" részvevői

A német szövetségi kartellhivatal 8,5 millió euró pénzbírsággal sújtotta a Voestalpine osztrák céget, amiért részt vett Németországban az úgynevezett "sínkartellben".- jelenti az ORF osztrák tévé.

A ThyssenKrupp leányvállalataként működő GfT Gleistechniknek a legmagasabb bírságot, 103 millió eurót kell megfizetnie a „sínkartell” miatt. A Stahlberg Roensch cégnek, amely a Vossloh konszernhez tartozik, pedig 13 millió eurót kell birságként kifizetnie - közölte a szövetségi kartellhivatal csütörtökön.

A kirótt bírságok összege 124,5 millió euró. Andreas Mundt, a kartellhivatal elnöke kijelentette, hogy a sínszállító cégek kölcsönösen sok éven keresztül közel állandó rendelési mennyiségekhez jutottak a Deutsche Bahn (német vasút) részéről. A mostani döntéssel a tárgyalásoknak csak az első része zárult le - tette hozzá Mundt. A nyomozás további vállalatok ellen tovább folyik és további területekre terjed ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.