BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukrán invázió Debrecenben?

Ukrajna nagykövete Debrecenben a gazdasági együttműködésről tájékozódott.

Az üzleti együttműködés lehetőségeiről tájékozódott Jurij Muska, Ukrajna budapesti nagykövete pénteken Debrecenben; a diplomata az Ukrán-Magyar Üzleti Klub és a Xanga cégcsoport meghívására érkezett a hajdú-bihari megyeszékhelyre - közölte Herdon István, a Xanga igazgatója az MTI-vel. "Szomszédok vagyunk, és nem használjuk ki a lehetőségeinket" - mondta a nagykövet, miután a városházán megbeszélést folytatott Papp László (Fidesz) alpolgármesterrel.

Jurij Muska szerint nem csupán a határ menti régióból, Kárpátaljáról, hanem Ukrajna keleti térségeiből, Donyeck környékéről is szeretnének elsősorban gyógyulni vágyó turistákat hozni Kelet-Magyarországra. Az egészségturizmus fellendítése érdekében szeptemberben turisztikai fórumot rendeznek Debrecenben, ukrán szakemberek részvételével - tette hozzá a nagykövet.

Papp László tájékoztatása szerint az ukrán nagykövet látogatása beleillik abba a sorozatba, amelyet a keleti nyitás érdekében folytat Debrecen. Három területen - a logisztika, az élelmiszeripar és a turizmus területén - szeretnének szoros együttműködést kialakítani Ukrajnával - fűzte hozzá. Herdon István bemutatta a nagykövetnek és kíséretének a debreceni Határ úti ipari parkot, ismertetve, hogy itt korszerű infrastrukturális környezetet tudnak biztosítani az Európai Unióba igyekvő ukrán vállalkozóknak, termelő- és szolgáltató beruházásoknak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.