BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúcsmobilokra hajtanak - Eladja a Motorola egy részét a Google

A Bloomberg úgy tudja, hogy a Google eladja a Motorola set top boxokat gyártó üzletágát és a vállalatot a felsőkategóriás mobilgyártás irányában tereli.

A Bloombergnek nyilatkozó bennfentesek szerint a Google azt reméli, hogy a Motorola Home Business eladásával 2 milliárd dolláros bevételt gyűjt. A hírügynökség azt is tudni véli, hogy a vállalat már megbízta a Barclayst a részleg értékesítésévle. A keresőóriás májusban története eddigi legnagyobb akvizícióját hajtotta végre, amikor májusban 12,5 milliárd dollárért megvásárolt az amerikai mobilcéget, amelyet radikálisan átalakít. A Google már bejelentette, hogy négyezet dolgozót elbocsát a vállalattól és a kilencven üzem harmadát bezárja.

A tulajdonos azt tervezi, hogy a Motorolát felső kategóriás okostelefon-gyártóként pozícionálja, ebbe a jövőképbe a jelek szerint nem fér bele a többek között set top boxokat gyártó Home Business üzletág. A Google számára nagy fontosságú a Motorola, hiszen a cég jelentős lökést adhat az Android operációs rendszernek, amely az év első három hónapjában az értékesítések 56 százalékát tette ki, szemben az Apple iOS 23 százalékával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.