Az ellátási lánc hosszabbá válásával és az egyre szigorúbb előírásokkal mára az élelmiszer-biztonság az iparág egyik leggyorsabban fejlődő területévé vált, amelynek nem megfelelő szintű kezelése komoly piacvesztést okozhat – hangzott el azon a témában megrendezett sajtóeseményen tegnap, amelyet a Tetra Pak budaörsi gyáregységében tartottak. A cég képviselői előadásukban hangsúlyozták: az élelmiszer-biztonság kérdésköre mára nem csupán fogyasztói elvárás, a beszállítói partnerek és a kereskedők sem tolerálják a hibát ezen a téren.
„Az élelmiszer-biztonság egyik fontos eszköze lehet a csomagolóanyagok megfelelő megválasztása. A cégalapító filozófiája szerint a csomagolásnak többet kell megtakarítania, mint amennyibe kerül” – mondta el előadásában Kampós Jenő, a vállalat key account igazgatója. Hozzátette: a költséghatékonyság érdekében a Tetra Pak nemcsak biztonságos, aszeptikus csomagolási technológiát kínál, hanem rendszerszintű szolgáltatást is. Ennek érdekében a cég élelmiszer-feldolgozó gépeket, csomagológépeket és magát a csomagolóanyagot is biztosítja, valamint ennek műszaki szervizelését is.
Az élelmiszer-biztonság kérdésének globális középpontba kerülését jól jelzi, hogy míg húsz évvel ezelőtt a Tetra Pak térképén nem szerepelt Kína, addig a távol-keleti ország mára a vállalat legnagyobb piacává vált. Az országban több mint 40 milliárd darab csomagolt élelmiszeregységet adnak el évente.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.