BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új gyárat avatott a Volkswagen

Felavatták a kelet-kínai Jicseng városában a Shanghai Volkswagen (SVW) új üzemét. A Sanghajtól 300 kilométerre, északnyugatra létesített gyár mintegy 3700 munkahelyet teremt a régióban. Saját prés-, karosszéria- és fényezőüzeme, illetve végszereldéje révén éves szinten akár 300 ezer jármű előállítására is alkalmas.

A mintegy 1,3 millió négyzetméteres gyárterületen egy műszaki tesztközpont, a dolgozók ki-, illetve továbbképzését végző oktatási intézmény, valamint egy erőmű is létesült.

A Kínai Népköztársaság a Volkswagen konszern legnagyobb piaca, ahol a cégcsoport 2011-ben 2,26 millió járművet adott át ügyfeleinek, az idei első fél évben pedig 17,5 százalékkal, 1,3 millió darabra növelte kiszállításait. A Volkswagen Group China 2018-ig mintegy négymillió járműre kívánja bővíteni éves termelését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.