BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kínos: a Nokiát ajánlja az Apple

Közleményben kért elnézést a felhasználóktól Tim Cook, az Apple vezérigazgatója amiatt, hogy az iPhone-ok új, saját fejlesztésű térképe nem működik megfelelően.

Az iPhone-felhasználók és az Apple ellendrukkereinek egyaránt céltáblájává vált a cég új, iOS 6 operációs rendszerébe épített, saját fejlesztésű térképe. Az Apple szándékosan cserélte le sajátjára a Google térképrendszerét, ám az új sem megjelenésében, sem pontosságában nem tudja felvenni a versenyt a konkurens rendszerével.

Az Apple vezérigazgatója most, több mint tíz nappal a váltás után kényszerült arra, hogy bocsánatot kérjen a felhasználóktól a térkép hiányosságai miatt – számolt be a Bloomberg.

Arról egyelőre nincs szó, hogy az Apple netán visszaváltana a szeptember elejéig integrált Google Mapsre. Tim Cook a fogyasztóknak írt nyílt levélben azt ajánlotta, hogy amíg fejlesztőik ígéretükhöz híven javítanak saját térképükön, addig ők töltsék le a Bing, a MapQuest vagy a Waze saját alkalmazásait, netán valamely böngészőn keresztül használják a Google vagy a Nokia térképét. Kérdés, ez a megoldás mennyire elégíti ki azt a több mint százmillió felhasználót, akik már az új térképet használják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.