BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Okostelefon-gyártók: vissza a régi frontra

Az elmúlt hetekben egyértelműen a bíróságon zajlott a világ vezető mobileszköz-gyártóinak a csatározása, az ősz kezdete azonban szerencsére visszaterelte a háborúzó feleket a régi frontra.

Szeptemberben lényegében az okostelefon ágazat összes nagyobb szereplője leleplezi új készülékeit, amelyek szakértők szerint sok esetben sorsdöntőek lehetnek.

Az első fecske a Samsung volt, amely még augusztus végén a berlini IFA kiállításon mutatta be új Galaxy Note II nevű modelljét. A dél-koreai gyártó pechére azonban ekkor még a társaság és az Apple perétől volt hangos minden, így nem meglepő, hogy a mobilok és táblagépek között elhelyezkedő eszköznél jóval nagyobb visszhangot kapott a Nokia és a Motorla tegnapi bemutatója.

A világ egykori legnagyobb mobilgyártójának számító finn cég illetve amerikai versenytársának termékei iránti hatalmas érdeklődés nem meglepő, hiszen szakértők szerint a Microsofttal szövetkező Nokia esetében a cég jövője múlhat a most leleplezett immár Windows 8-as operációs rendszert használó modellek sikerén, míg a Motorolla első új telefonjait dobja piacra, mióta a vállalatot tavaly megvásárolta a Google.
További részletek a mai Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.