BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rémes hétvége - Nemóban és az új Kaptárban bíznak az amerikai mozik

A szeptember 11-i merénylet hétvégéje óta nem látott rossz eredményt produkáltak az amerikai mozik, a legtöbbet bevételt hozó The Possession is csak 9,5 millió dollárt kaszált.

Szeptember eleje hagyományosan gyenge időszak az amerikai filmiparban, a nyári kasszasikerek után általában jelentősen csökken a bevétel a kasszáknál, de az elmúlt hétvégén az átlagon is jóval túltett. Az elmúlt három napban az egyéni és a teljes bevételi eredmény is negatív rekordot döntött: a toplista élén álló film 2008 óta nem maradt 10 millió dolláros eredmény alatt, a hétvége teljes mozibevétele pedig utoljára 2001 szeptember 11-ét követően ragadt meg 60 millió dollár alatt. A Reuters adatai szerint a mostani hétvége teljes filmbevétele vélhetően 65-68 millió dollár lesz.

A Hollywood.com szakértője szerint igen ijesztő a mostani teljesítmény, de a filmstúdiók reménykedhetnek a következő hétvégében, hiszen akkor érkezik a Kaptár sorozat újabb darabja és a hagyományosan sikerfilmeket hozó Pixar a Nemó nyomábant viszi ismét a mozitermekbe, ezúttal 3D-ben.

Az amerikai moziipar egyébként nem panaszkodhat, hiszen 2011 azonos időszakához képest jelenleg több mint 3 százalékkal nőtt a bevétel, amely így jelenleg 7,7 milliárd dollárt ér el, a mozilátogatók száma 2 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor. Igaz, az idei nyár a Bosszúállók és a Sötét lovag – felemelkedés ellenére is 5 százalékkal alacsonyabb bevétellel járult hozzá az éves teljesítményhez, mint 2011-ben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.