A korábbi állomány ötödével indult a héten a termelés a kapuvári húsüzemben. Mint Pászli Tibor elmondta: a 180 kölcsönzött munkavállaló közül 80 korábbi alkalmazottat visszavesz saját állományába az üzem, a többiekre azonban nem tart igényt. Hétfőn elkezdődött a frissen érkezett hús darabolása, feldolgozása, de a teljesítmény a korábbi években megszokottnak mintegy harmada.
Hozzátette: nem tudni még, mikor indulhat újra a vágás az üzemben, de a menedzsment folyamatosan tárgyal a beszállítókkal.
Az elmúlt héten, többhetes termeléscsökkenés után szinte teljesen leállt a kapuvári húsgyár, a Kapuvári Hús Zrt. közgyűlését pedig a múlt hét elejéről szeptember 27-ére halasztották. A Kormányszóvivői Iroda még aznap bejelentette, hogy a kormány kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánította a kapuvári húskombinátban érintett két céget, Kapuvári Hús Zrt.-t és a Kapuvári Bacon Húsipari Kft.-t. A lépést az indokolta, hogy a kapuvári húskombináttal kapcsolatban súlyos pénzügyi visszaélések gyanúja merült fel a korábbi "felelőtlen garanciavállalások" miatt. Két nappal később 400-500 ember demonstrált az üzem előtt a munkahelyek védelmében.
Zsobrák Péter, aki augusztus óta tulajdonosa a cégnek, múlt héten lapunknak úgy nyilatkozott: a cég folyamatosan növelni tudja a termelés volumenét. Hozzátette: „a jelenleg folyó adóhatósági vizsgálat miatt ingó- és ingatlanvagyon-zár alá vonták a céget.” Zsobrák lapunknak elmondta: 1,5 milliárd forintnyi zárlatról van szó, ám hangsúlyozta: „nincs szó jogerős ítéletről, ez mindössze egy előzetes biztosítási intézkedés.” Megjegyezte: a céggel kapcsolatban optimista, a kapuvári húsgyártás „megmenthető és meg is kell menteni.”
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.