BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vasárnap lehet idén utoljára strandolni Budapesten

, ugyanis szeptember utolsó napján bezár a Dagály nyári területe is. A szezon szeptember 2-ig tartott volna az eredeti tervek szerint, de a kellemes időjárás miatt kitolták a határidőt.

„Sajnos nem hozott kiugró eredményt a szeptember, csak a tavalyi szintet tudtuk megismételni” – mondta a Világgazdaság Online-nak Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője. Hozzátette: már az utolsó simításokat végzik a Rudas és Lukács Fürdőkön, amelyek október végétől várják újra a vendégeket.

Mint azt korábban megírtuk: a budapesti strandok kitűnő eredménnyel zárták a nyári szezont, mivel strandokat 33 százalékkal több vendég kereste fel, mint az előző év hasonló időszakában. A cég által üzemeltetett 13 fürdőt több mint 1,2 millió vendég kereste fel, melyek fele, azaz több mint 603 ezer látogató kifejezetten a strandokat választotta. A legnépszerűbb a Dagály, a Palatinus, valamint a Római strand volt. A vidéki fürdők közül remek, 800 millió forintos eredményt ért el például a zalakarosi komplexum, amelybe már négyszázezren látogattak el, így nem kizárt, hogy az év végére elérik a félmilliós határt is.

A Fürdőszövetség szerint sokat lendíthet majd a fürdők látogatottságán, ha államilag elismertté válik a védjegy rendszerük. Fontos adat, hogy az Új Széchenyi Tervből eddig legalább 32 fürdő kapott támogatást. „Azok a szállodák működnek jól, amelyek fürdő mellé épültek” – summázta véleményét lapunknak Vancsura Miklós, a Fürdőszövetség elnöke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.