BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb cégek csatlakoztak a VOSZ-BESZ beszerzési rendszeréhez

Három újabb nagyvállalattal, a Gránit Bank Zrt.-vel, a Signal Biztosító Zrt.-vel, és a GDF Suez Energia Magyarország Zrt.-vel írt alá kedvezményes beszerzési lehetőség biztosító együttműködési megállapodást a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által alapított VOSZ-BESZ Beszerzési és Szolgáltató Zrt. A megállapodások révén a kis- és középvállalkozások beszerzéseik során a gázvásárlás, a banki és biztosítási szolgáltatás területén olyan kedvezményekhez, többletszolgáltatásokhoz jutnak, amelyek eddig csak nagyvállalatok számára voltak elérhetők.

A VOSZ-BESZ Zrt. tavasszal öt nagyvállalattal kezdte meg a szektor versenyképességének javítását segítő rendszer felállítását. Szűcs Péter, a VOSZ-BESZ Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az azóta eltelt időszak igen sikeresnek mondható, május óta 2400 vállalkozás vette igénybe szolgáltatásukat, a közvetített értékesítés meghaladta a 4 ezer ügyletet. A vezető a következő időszakra jelentős bővülést vár: számításuk szerint 2013 végéig mintegy 35 ezer kis- és közepes vállalkozás 60 ezer vásárlást hajt végre a VOSZ-BESZ-en keresztül, ami 38 milliárd forint megtakarítást jelent számukra. Szűcs Péter beszámolója szerint versenyeztetésen további beszállítókat választanak ki, várhatóan jövő tavasszal kiskereskedelmi láncok, szoftver- és hardvercégek, pénzügyi szolgáltatókkal kötnek további stratégiai partnerséget.

A vállalkozókat képviselő VOSZ főtitkára, Dávid Ferenc szerint az elmúlt napokban bejelentett intézkedési csomaggak a kormány magukra hagyta a gazdasági társaságokat, szerinte a kormány a gazdaságpolitikájával feladta azt a törekvést, hogy a cégek növekedési pályára álljanak. A szakember úgy véli, hogy az ilyen jellegű partnerségek segíthetnek abban, hogy a magyar vállalkozások éltben maradhassanak. n A. P.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.