BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Foxconn elismerte: alig győzi az iPhone-gyártást

A Foxconn Technology Group igazgatója elismerte, hogy rendkívüli nehézségeket okoz számukra az iPhone iránti óriási kereslet kielégítése.

Terry Gou a Reutersnek nyilatkozva megerősítette, hogy nehézséget okoz számukra a kellő mennyiségű telefon legyártása, de cáfolta azokat a piaci pletykákat, melye szerint a cégcsoport másik egysége, a Foxconn International Holdings (FIH)is beszállt volna a termelésbe. Utóbbi más cégek, például a Nokia és a Huawei számára szerel össze készülékeket.

A világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, a FIH részvényeinek árfolyama a hét elején, óriási, mintegy 35 százalékos emelkedést mutatott, miután a Citigroup vételre módosította a vállalattal kapcsolatos befektetői ajánlását. A bankcsoport elemzői azért döntöttek így, mert tudomásuk szerint a vállalat a jövő évtől megkezdi az iPhone-gyártást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.