BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felvásárlásokat tervez a Synergon

A holdinggá alakulás folyamata lezárult a Synergonnál, az elmúlt időszakban végrehajtott változások sikerét pedig a részvény árfolyama is jelzi – közölték a cégcsoport vezetői egy mai háttérbeszélgetésen. A Synergon a közeljövőben akvizíciókat is tervez, ezek közül több már igen előrehaladott fázisban tart.

Az elmúlt időszakban elvégzett szerkezeti átalakítás sikeresnek bizonyult a Synergon csoportnál, a holding struktúra kialakítása pedig befejeződött – hangzott el a társaság által szervezett mai háttérbeszélgetésen.

 A cégcsoport menedzsmentje szerint az elmúlt egy-másfél év erőfeszítései kezdenek tükröződni a pénzügyi eredményben is, a kedvező piaci fogadtatást pedig az árfolyam alakulása is tükrözi.

Jutasi Zoltán vezérigazgató közölte: a cégcsoport a közeljövőben több akvizíciót is tervez, amelyek a későbbiekben pozitív hatást gyakorolhatnak az eredménytermelő képességre. A korábbi régiós felvásárlások nem hozták meg a várt eredményt, ezért a csoport a terjeszkedést új stratégiával, előzetes piacfelmérést és a megfelelő bázis kialakítását követően valósítja meg. A Synergon a magyarországi piacon is tervez akvizíciókat. A tranzakciók közül több már igen előrehaladott fázisban van, ezért a cég a közeljövőben várhatóan több, felvásárlásról szóló bejelentést is tesz majd.

Az akvizíciós lépések finanszírozásához hozzájárulhat a cseh leány eladásából származó bevétel, de természetesen be lehet vonni a tranzakciókba a sajátrészvény-állományt is. Új részvények kibocsátása viszont egyelőre nem került szóba a források között, hiszen egyrészt a jelenlegi, bizonytalan piaci környezet ennek egyáltalán nem kedvez, másrészt egy sikeres kibocsátásnak az is feltétele, hogy a vállalat bizonyítson a már most futó projektjeivel.

Jutasi László hangsúlyozta: a társaság a jövőt a szolgáltatásokban látja. Az iparág közműjellegűvé alakulhat majd át, és azok a cégek lehetnek hosszú távon sikeresek, és maradhatnak talpon, amelyek ennek az iránynak meg tudnak felelni. Ami a pénzügyi teljesítményt illeti: a vezérigazgató szerint a harmadik negyedéves eredmények az előzetes várakozásaiknak megfelelően alakulnak majd. Az év egészében plusz nulla körüli, jövőre viszont már stabilan pozitív eredményt vár magától a cégcsoport. Az e-útdíj tender kapcsán – ahol kínai partnerével közösen a Synergon is elindult – Jutasi Zoltán közölte: optimistán tekint a projekt elé. Fontos, hogy az e-útdíj tender – tette hozzá – minél hamarabb finisbe kerüljön, hiszen az állam évi 100-150 milliárd forintos adóbevételtől esik el a halasztás miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.