BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jöhet az Apple tévé - az amerikaiak már nagyon várják

Csak az Egyesült Államokban bő 40 millió televíziót adhat el az Apple – már amennyiben a várakozásoknak megfelelően valóban egy televízió lesz a technológiai cég következő terméke.

A legfrissebb felmérések szerint az amerikai háztartások közel fele fogadna lelkesen egy Apple által jegyzett okostelevíziót. Az AlphaWise, illetve a  Morgan Stanley által – mintegy 1700 ember bevonásával – végzett kutatás alapján az amerikaiak 11 százaléka kifejezetten, 36 százaléka pedig valamennyire érdeklődne az Apple újdonsága iránt. További jó hír az almás társaságnak, hogy a fogyasztók ötöde a hasonló termékekhez képest akár  felárat is hajlandó lenne fizetni az Apple televíziójáért, ez pedig egy 43 millió darabos piacot nyithat meg a vállalat előtt, amely korábbitermékeihez hasonlóan minden bizonnyal tévéjét is a versenytársaknál magasabb áron értékesítené. A felmérés tanulsága szerint a fogyasztók 46 százaléka adna 1000, tizede pedig 2000 ezer dollárt egy Apple tv-ért.
 
Más kérdés, hogy egyelőre az sem biztos, hogy a világ legnagyobb értékű vállalatának következő terméke egy televízió lesz, szakértők csak azért jutottak erre a következtetésre, mert Steve Jobs, a társaság korábbi vezérigazgatója halála előtt említést tett egy ilyen lehetőségről.
 
Az ugyanakkor kétségtelen, hogy a cégnek komoly szüksége lenne egy sikeres termékbevezetésre. Bár az Apple továbbra is igen dinamikusan növekszik, a cég előző két gyorsjelentésével csalódást okozott, s legutóbbi termékei sem váltották be minden esettben a hozzájuk fűzött reményeket. A társaságot a közelmúltban sokat támadták amiatt, hogy a korábbiaknál kevesebb újítással áll elő, s a kritikusok több esetben véleményük megerősítéseként értelmezték, hogy az új Apple készülékekből rendre kevesebb fogyott a piacra dobást követő napokban, mint amit előzetesen vártak.
 
A társaság elmúlt negyedéves tőzsde teljesítménye sem ad okot túl sok büszkeségre: a papírok jegyzése a szeptember közepi 700 dollár fölötti csúcsról 20 százalékkal értékelődtek le.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.