BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A sínkartell nem csak a német vasútnak okozott kárt

A ThyssenKrupp acélkonszern körüli sínkartell nem csak a német vasútnak, a Deutsche Bahnnak okozott kárt, de több mint száz német kommunális közlekedési üzemnek is ártott.

A Süddeutsche Zeitung jelentése szerint az elmúlt három évtizedben állítólag több mint száz esetben fordult elő, hogy a cégek a sínkartell miatti áldozatokká voltak. A bajor lap a szövetségi kartellhivatal vizsgálati anyagaira hivatkozott, megemlítve a Voestalpine osztrák acélkonszernt. Eszerint számos helyi forgalmat lebonyolító társaságnak a kartell résztvevői túlzottan magas árakon szállítottak vasúti síneket és váltókat.

A müncheni városi művek (SVM) a Süddeutsche Zeitung érdeklődésére kifejtette, a kommunális közlekedési vállalatok áldozatul estek a versenyellenes (ár)megállapodásoknak. Az SVM a bajor lap jelentése szerint már felvette a kapcsolatot a nyomozó hatóságokkal annak érdekében, hogy visszakaphassa a túl sok pénzt, ami fizetett. A többi városi üzem is kárigényt jelentett be.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.