BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem megy a Posta Montenegróba!

Kútba esett a Magyar Posta terjeszkedési terve a montenegrói piacon. „A Magyar Posta a montenegrói piacon egyelőre nem kíván befektetni. Továbbra is vizsgáljuk viszont a román posta privatizációjával kapcsolatos lehetőségeket és feltételeket. Ezek ismeretében dönthet a Magyar Posta arról, hogy befektet-e a román piacon” – tudatta lapunkkal az állami cég.

A montenegrói üzleti iránt alacsony nemzetközi érdeklődés mutatkozott, korábban a magyar piacra is betörni készülő osztrák posta került szóba a komolyabb érdeklődök között, de végül ők nem kívántak indulni a cégért. A Magyar Posta külföldi terjeszkedési vágya abból fakadt, hogy a belföldi piac januárban megnyílt, a levelek kézbesítése terén így elveszíti a monopolhelyzetét.

A montenegrói posta honlapja szerint magyar küldöttség járt a montenegrói postánál tavaly március végén. A szakértői találkozó folytatása volt a 2011 decemberében megkezdett megbeszéléseknek. A montenegrói postát (Posta Crne Gore) 1998. december 31-én hozták létre, amikor a korábbi egységes vállalatot, a PTT Montegenrót két részre választották: így alakult ki a távközlési Crnogorski Telekom, valamint a postai szolgáltatásokkal foglalkozó Posta Crne Gore. A Crnogorski Telekom többségi tulajdonosa a Magyar Telekom. A román posta privatizációja esetében úgy tudni, hogy 30-50 százalékot kíván értékesíteni a tulajdonos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.