BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs postás múltja az új postavezérnek

Nem rendelkezik postapiaci tapasztalattal Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. kedden kinevezett új vezérigazgatója. „Tanulmányait a Budapesti Kommunikációs Főiskolán, illetve a Nemzetközi Bankárképző Központnál végezte. Pályafutását az OTP Bank Nyrt.-nél kezdte, 1997-től osztályvezető, 1999-től a Budapesti Hitelcentrum vezetője, majd a Háttérműveleti Igazgatóság ügyvezető igazgató-helyettese. 2009-től az FHB Szolgáltató Zrt. vezérigazgató-helyettese” – tudatta lapunkkal a Magyar Posta. Az állami vállalat korábbi vezérigazgatója, Geszti László és igazgatóságának elnöke, Horváth Gergely Domonkos az idén januárban távozott a menedzsmentből.

Szarka Zsolt szerint a társaság képes lehet folyamatosan javuló színvonalú, ügyfélbarát szolgáltatást nyújtani üzleti és lakossági partnerei számára is. „E törekvések alkalmassá tehetik a Magyar Postát arra, hogy a következő évek kihívásait leküzdve jelentős és üzletileg sikeres vállalkozás, megbízható és innovatív piaci szereplő legyen” – fogalmazott a posta új vezetője. A vezérigazgató munkáját újonnan megválasztott igazgatósági tagok is segítik. A testület tagja lett a bankszektorból érkező Szauer Tamás, Bulyáki Iván, a Ringier kiadó terjesztési igazgatója (korábban a posta hírlap üzletágának vezetője) és Lontai Dániel, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri kabinetjének delegáltja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.