BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Havazás: Budapest környékén és a Dél-Dunántúlon a legrosszabb

A havazás az ország középső részein, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye vasútvonalain okoz jelentősebb fennakadást, de kedd reggeltől megerősített szolgálat dolgozik a váltók hó- és fagymentesítésében - közölte a Mávinform.

A tájékoztatás szerint Szolnokon váltóállítási problémák miatt a vonatok átlagosan 30-40, egyes járatok 100-120 perccel hosszabb menetidővel közlekednek, míg Szeged, Békéscsaba, Kecskemét, Kiskunfélegyháza térségében, valamint Délnyugat-Magyarországon, Pécs, Nagykanizsa, Kaposvár, Siófok, Dombóvár térségében átlagosan 10-20 perces késésekre kell számítani.

Kelet- és Északkelet-Magyarországon, Debrecen, Nyíregyháza, Mátészalka, Záhony valamint Miskolc, Füzesabony, Szerencs térségében jelenleg nincs fennakadás a vonatközlekedésben.

A Mávinform közlése szerint hétfő délutántól megerősített szolgálatban dolgoznak a vasutasok, éjszaka 300, kedd reggeltől már újabb 600 fő dolgozik a váltók hó- és fagymentesítésében, de készenlétben vannak a nagyteljesítményű hóekével felszerelt mozdonyok, továbbá a peronok és az utasforgalmi területek csúszásmentesítésére több tízezer kilogramm mentesítő anyag áll rendelkezésre.

Autóval a Dél-Dunántúlon a legrosszabb a helyzet. Somogy megye teljes területét összefüggő, 15-20 centiméteres hóréteg fedi, a rendkívüli időjárásban hóban elakadt, árokba csúszott és balesetet szenvedett személygépjárműveket, kamionokat és autóbuszokat kellett menteni, a reggeli buszok közül néhány elakadt, vagy kimaradt. A kamionstop érvényben van, de az utak járhatók.

A 67-es úton Mernye településen több kamion is vesztegelni kényszerült a hó miatt. A rendőrség órákon át tartó biztosítása mellett a KÖTÉL Egyesület segítette továbbjutásukat. Több kamiont Somogyaszalón helyeztek biztonságba, illetve a kaposfői körforgalomnál és a kadarkúti polgármesteri hivatalnál biztosítottak számukra menedéket. Egy élő állatot szállító kamiont a KÖTÉL Egyesület Kaposvárra vontatott.

Baranyában két kistelepülésre továbbra sem járnak az autóbuszok, és érvényben van a 7,5 tonna össztömeget meghaladó teherjárművek forgalomkorlátozása.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.