BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel-keletiek vásárolhatják meg az Arsenalt

A brit futballklubért 1,5 milliárd fontot fizethetnek az arabok. Ez lehet minden idők legnagyobb értékű sportszerződése – írja a Bloomberg a U. K. Telegraphra hivatkozva.

A brit napilap meg nem nevezett forrásra hivatkozva közölte a hírt. A vevők az Arsenal 62 217 darab tőzsdére bevezetett részvényét is megvásárolnák, emellett 830 millió fontot fizetnének az amerikai tulajdonos Stan Kroenke 66,83 százalékos pakettjéért. Ez az ajánlat több mint a kétszerese annak, amire az Arsenalt két évvel ezelőtt felértékelték.

A Telegraph szerint a klubért katari vagy Egyesült Arab Emirátusokbeli alapok fognak fizetni. Ha nyélbe ütik az üzletet, az nagyobb lesz, mint a korábbi rekorder ügylet, amely során a Manchester Unitedot vásárolta meg az amerikai Glazer-család 790 millió fontért. A részvényekért kapott pénzből telik majd arra is, hogy az Arsenal visszafizesse mintegy 250 millió fontos adósságát. 

A pénzből a csapat fejlesztésére is telik majd, sőt még a jegyek ára is csökkenhet az Arsenal stadionjában. A brit csapat, amely jelenleg az ötödik helyen áll a 20 csapatból álló Premier Ligában, vagyis egy hellyel hátrébb, hogy játszhasson a Bajnokok Ligájában is, vasárnap a Tottenham Hotspursszal találkozik Londonban.

VG Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.