BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Maradék trafikok: hiába ígérték, mégsem lehet most pályázni

Egyelőre nem lehet pályázni arra az 1417 településen lévő trafik-koncesszíóra, ahova az első körben nem érkezett ajánlat a február 22-i határidőre – tudtuk meg az NFM Ügyfélszolgálati Információs Irodájától.

„Talán 1-2 héten belül” – válaszolta az egyik ügyfélszolgálati munkatárs arra a kérdésünkre, hogy mikortól lehet újra pályázni. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ezeken a településeken eredménytelennek nyilvánította a pályázatokat, és még március 29-én azt ígérte, hogy új kiírást tesznek közzé a felhívást követő 30. napon.

Elsősorban kicsi, 1000 fő alatti településen senki sem jelentkezett a koncessziós pályázaton. Ezeken a helyeken a törvény mindössze egy dohánybolt nyitását engedélyezi. A késedelem oka az lehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 10 helyett 12 százalékos árrést garantálna a trafiktörvényben a dohány-kiskereskedőknek. Így talán már tolonganának a kistelepüléseken a dohányszakboltokért. Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója nemrég elmondta: az első körben eredménytelennek nyilvánított pályázatokkal érintett mintegy 1400 településre március 29-én jelent meg a pályázati felhívás. Úgy vélte: várhatóan nagy lesz az érdeklődés, és a helyszínek nagy részében elkel a koncesszió. Hozzátette, hogy később derül ki, hogy hol kell élni a mozgóárusítás lehetőségével.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.