BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot kaszált a Cinema City

Rekordévet zárt tavaly a Cinema City Magyarországon, hiszen az éves jelentésükből kiderült: 2012-ben 7 millió jegyet adtak el, ebből 41,5 millió eurós bevétele származott a cégnek.

A 2011-es évet 38,7 millió eurós bevétellel zárták. Legfontosabb piacuk annak ellenére még mindig a lengyel, hogy ott több mint egymillióval csökkent a mozilátogatók száma. Így a lengyel piacon csökkent is a bevételük 115 millió euróról 109 millió euróra.

Összességében azonban nincs oka panaszra a hét közép-kelet európai országban jelen lévő moziüzemeltető, hiszen 280,6 millió euró bevételt könyvelhettek el 2012-ben a 966 teremben eladott 36,3 millió jegynek köszönhetően. Még 2011-ben ez a szám 267,4 millió euró volt.
A cég nemrég nyitotta meg Magyarország első 4DX mozitermét a WestEnd tizennégy termének egyikében. Március vége óta pedig már hat multiplex várja a nézőket Bulgáriában, ahol májusban Izrael és Magyarország után a harmadik 4DX terem nyílik.

„Tavaly 9,4 millió fizető nézője volt a hazai filmszínházaknak, összesen mintegy 11,9 milliárd forint maradt a jegypénztáraknál” – mondta lapunknak Feldmájer Sándor. A Magyarországi Filmforgalmazók Egyesületének elnöke emlékeztetett: 2011-ben a multiplex mozik látogatottsága visszaesett, míg az artmozik nézőszáma némileg emelkedett. Ennek ellenére tavaly kevesebb néző is több bevételhez jutatta a mozikat, hiszen 2011-ben 9,5 millióan mentek moziba, összesen pedig mintegy 11,4 milliárd forintot fizettek a jegyekért. A Magyarországi Filmforgalmazók Egyesületének adatai szerint 2006-ban például még 12 millió néző váltott jegyet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.