BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter licenc-megállapodást kötött

A Richter Gedeon Nyrt. és az Acrux Ltd. licenc-megállapodást kötött, amelynek értelmében a Richter fogja értékesíteni az Egyesült Államokon kívül az Acrux ösztradiol hatóanyagú menopauzás készítményét, egy transzdermális spray-t - közölte a társasága Budapesti értéktőzsde honlapján szerdán.

Széleskörűen elismert szteroidkémiai tudására alapozva a Richter a nőgyógyászat területének világszínvonalú szereplője, amely az EU és a FÁK régióban már meglévő piaci pozícióit jelenleg terjeszti ki a feltörekvő piacokra – áll a közleményben,

A cégek arról állapodtak meg, hogy az árbevétel után fizetendő jogdíjak mellett az Acrux egymillió amerikai dollár, úgynevezett "előzetes mérföldkő" kifizetésben részesül, amelyet az európai uniós törzskönyvezési folyamat bizonyos állomásain esedékes, összesen 2,6 millió dollár értékű kifizetések követnek.

Az Acrux licencbe adja a Richter számára a gyártási és kereskedelmi jogokat a világ valamennyi országára, kivéve az Egyesült Államokat, Dél-Koreát, Dél-Afrikát, Svájcot, Ausztráliát és Új-Zélandot, mely területekre korábbi megállapodások vannak érvényben.

“Ez a megállapodás újabb lépés a nőgyógyászati üzletág kiterjesztése irányába, és stratégiai fontosságú kezdeményezést jelent Társaságunk életében” – mondta Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója.

“Örülünk annak, hogy az Acrux és a Richter stratégiai partnerségre lépett, aminek eredményeképpen az egyedülálló ösztradiol spray termékünk az Egyesült Államokon kívüli területeken is piacra kerülhet.” – nyilatkozta Ross Dobinson, az Acrux elnöke.

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére szerdán kiemelte: az Acrux termékének értékesítésétől 2018-tól éves szinten 20 millió eurós árbevétel-növekedést vár a Richter. Hozzátette, hogy a termék értékesítése a Richter nőgyógyászati üzletágának az EU-ban, a FÁK államokban és Latin-Amerikában való kiterjesztésében segít.

A kommunikációs igazgató jelezte: az értékesítés megkezdése attól függ, mikor kapják meg a törzskönyvet; utóbbi kapcsán a Richter arra számít, hogy 2015 végén kaphatják meg a dokumentumot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.