BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

EU-razziák a vasutaknál árkartell gyanúja miatt

Az Európai Bizottság több vasúti fuvarozó cégnél tartott razziákat, mert kartell gyanúja merült fel.

Azt vizsgálják, vajon az érintett vállalatok felosztották-e egymás között a vasúti teheráruforgalmat - közölte az Európai Bizottság illetékese. Az Európa délkeleti részében folytatott tevékenységről van szó - írja a Die Presse és a Der Standard.

Az Európai Bizottság nem közölte, hogy mely cégek és mely államok kerültek a látókörébe.  Az APA osztrák hirügynökség érdeklődésére az osztrák államvasutak, az ÖBB szóvivője, Sonja Horner azonban megerősitette, hogy az ÖBB érintett a dologban. "Megerősíthetjük, hogy kedden az Európai Bizottság munkatársai házkutatásokat tartottak az EXIF (Express Interfracht) telephelyén. Teljes mértékben együttműködünk a hatóságokkal, azonban annak megértését kérjük, hogy a folyamatban lévő nyomozások alapján és az évekre visszanyúló eseményekre tekintettel további részleteket nem tudunk közölni" - olvasható az ÖBB állásfoglalásában. Az Express Interfracht az ÖBB-hez tartozo Rail Cargo Austria leányvállalata.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.