BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Özönlenek a magyarok az Adriára

A múlt évi adatokhoz képest 4 százalékkal több magyar turista kereste fel májusban Horvátországot, ahol a külföldiek összesített vendégforgalmában kétszámjegyű emelkedés mutatkozik - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője az MTI-vel.

Marin Skenderovic elmondta: májusban a tavalyinál 4 százalékkal több, 11,7 ezer magyar vendég kereste fel Horvátországot. A magyar vendégéjszakák száma 40,2 ezer volt, ami 2,6 százalékos bővülést takar.

A teljes horvátországi turizmusban ugyanakkor 13,7 százalékkal több, összesen 1 milliót meghaladó számú vendég fordult meg, közülük a külföldiek száma 16,6 százalékkal 896,3 ezerre nőtt. A vendégéjszakák száma a teljes forgalomban 18,2 százalékkal 4 millió fölé emelkedett, a külföldiekre vetítve 20 százalékkal 3,7 milliót meghaladóra bővült.

Az adriai államban az év első öt hónapjának összesített adatai is jelentős turisztikai növekedést jeleznek. Az 1,9 millió regisztrált vendég száma 7,2 százalékkal több a tavalyinál, ebből a külföldiek csaknem 1,6 milliós létszáma 9 százalékos emelkedés. Az összes vendégéjszaka eddig 10,5 százalékkal több idén, meghaladja a 6,7 milliót, s a külföldi turisták időtöltése is 11,5 százalékkal nőtt csaknem 5,8 millióra.

Az évek óta tartó növekedésben idén az osztrák, a német, a szlovén és a brit turisták veszik ki leginkább a részüket, kisebb visszaesés Olaszországból tapasztalható. A májusi növekedés ellenére az első öt hónapban 4,8 százalékkal kevesebb, 24,5 ezer magyar turista volt Horvátországban, de ez a 71,3 ezer vendégéjszakában csupán 0,3 százalékos visszaesést jelentett - részletezte a horvát idegenforgalmi szakember.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.