BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A német cégek szerint romlik a viszony az oroszokkal

Német vállalatok a német-orosz viszony romlását észlelik, és úgy látják, hogy Oroszország nem foglal el megfelelő jelentőséget Németország politikájában.

Ez tűnik ki az 1952-ben létrehozott Ost-Ausschuss der deutschen Wirtschaft felméréséből, amelyet a RIA Novosztyi ismertetett. Az orosz hírügynökség szerint a felmérésben az Ost-Auschuss negyven olyan tagvállalata vett részt, amelyek Kelet-Európában összesen 200 milliárd eurót forgalmaznak, és ott 220 000 dolgozót foglalkoztatnak.

"Az Ost-Ausschuss megkérdezett tagvállalatainak közel a fele úgy véli, hogy Oroszország nem foglal el megfelelő helyet a jelenlegi szövetségi kormány politikájában" - jelentette ki Eckhard Cordes, az Ost-Ausschuss elnöke berlini sajtóértekezletén. "A vállalatok 54 százaléka a német-orosz viszony romlását érzékelik."

A felmérés szerint az Ost-Ausschusshoz tartozó vállalatok a szövetségi kormánytól mindenekelőtt a vízumkötelezettség megszüntetését és az eddiginél szorosabb modernizálási partnerséget kívánnak orosz viszonylatban. Követelik továbbá szabadkereskedelmi egyezmény megkötését az Oroszországot, Fehéroroszországot és Kazahsztánt felölelő vámunióval.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.