BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adócsalással vádolják a Google-t az oroszok

A Google amerikai internetóriással szemben az a gyanú merült el, hogy adócsalást követett el Oroszországban - közölte az orosz parlament felsőházának egyik szenátora.

A RIA Novosztyi jelentése szerint Ruszlan Gattarov, az információs társadalom elnevezésű bizottság elnöke levelet intézett az orosz szövetségi adószolgálathoz, arra kérve a hatóságot, hogy vizsgálja meg a Google AdSense reklámszolgáltatás pénzügyi tevékenységét. A Google szóvivője, Szvetlana Annurova arról tájékoztatta a RIA Novosztyit, hogy a társaság "adókat fizet Oroszországban, betartja az adótörvényeket és boldogan nyújt a kormány részére bármilyen adóra vonatkozó információt, amelyre szükég van."

Ugyanakkor a levelében Gattarov azt állította, hogy olyan felhasználói szerződésben, amely az angol jog uralma alatt van, a Google mentesül az adófizetési kötelezettsége alól Oroszországban. Ez a fizetési igény jogosultjára hárul, ami ellentmond az orosz törvénynek - állítja a szenátor. Gattarov szerint a Google-nak a kifizetésből vissza kell tartania az adókat és azokat az orosz államkasszába kell befizetnie.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.