BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Berobban a balatoni főszezon

Nem lehet mondani, hogy akár csak a siófoki Petőfi sétány is dübörögne, főleg nem hétfői, keddi napokon. A balatoni vendéglátósok azonban sokat várnak a következő hétvégétől, nevezetesen azt, hogy berobban a főszezon, aminek egyik biztos jele például a zamárdi Balaton Sound. A legforgalmasabb déli parti korzó egyik éttermese úgy látja: a szomszédos siófoki Nagystrand ezer forintos belépőára sem vonz tömegeket a sétányra, sokan vélik úgy, hogy alig kapnak valamit cserébe a pénzükért. Ugyanakkor pozitívum, hogy egynyári „vegetálás” után újra jól működik a Beach Club („leánykori” nevén Coke Club), rendbe tették és a programkínálat is széles közönség számára vonzó.

Az egyik siófoki vízi sportszerkölcsönzős a hét elején terepszemlét tartott a környező tóparti településeken, mert annyira kevesellte az eddigi forgalmát, hogy személyesen kívánt róla meggyőződni: hová „menekült” a vendég Siófokról? Azt mondta végül, hogy egy-két településsel arrébb is csak szórványos strandolókat látott, egyes, az ország nyári fővárosában terjedő hírek szerint Balatonfüred azonban „dübörög”.

Jó idő kell csak, van még elég hétvége, nevezetesen hat – summáztak déli parti vendéglősök, egyaránt úgy értékelve az eddigi nyarat, hogy tavaly ilyentájt lényegesen nagyobb forgalmuk volt. Akkor ugyan folyamatos kánikulában lehetett részük a balatoni turistáknak, az időjárásra azonban aligha lehet fogni a visszaesést, igazán rossz idő 2010-ben volt. Akár közel is járhat az igazsághoz az a zamárdi büfés, aki szerint az emberek pénztárcája a sikerpropagandától nem lesz vastagabb. A „panaszidő” azonban számára és városbéli kollégái számára biztosan lejárt, hiszen ma már nulladik nap a Balaton Soundon, ami ha öt nap is, felér akár hat hétvégével is...

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.