BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mexikóba szállít a magyar vállalat: Reménykeltő tengerentúli üzlet

Mexikóba szállít kefeipari szálakat és huzalokat a kaposvári Kaposplast. A napokban aláírt szerződés értelmében évente nagyjából 600 ezer euró bevételt jelent a 220 dolgozót alkalmazó vállalatnak.

Tervek szerint tíz hajókonténernyi árut exportálnak majd a tengeren-túlra, tudtuk meg Palócz Tamás ügyvezető igazgatótól. Nemrégiben egy hasonló kanadai megállapodást is kötött a kaposvári társaság.

"Az első félévet közel 1,7 milliárd forint árbevétellel zártuk" – folytatta. "Ez csaknem annyi, mint amennyit az elmúlt év hasonló időszakában elértünk. 2013-ban – nyereség mellett – 3,5 milliárd forint forgalmat várunk. fontos számunkra az új üzlet, bízunk a sikeres folytatásban."

Gulyás Árpád, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke leszögezte: a belföldi kereslet csökkenése nyomán létkérdés az eredményes export az ipari társaságoknak.

"Ma már nem lehet válogatni a megrendelésekben, ezért egyre távolabbi térségekbe szállítanak terméket a hazai kkv-cégek" – emelte ki. "Lényeges, hogy a cégek folyamatosan törekedjenek a pénzügyi biztonságra, vagyis a leszállított áruért mindig határidőre kapják meg a szerződésben rögzített összeget."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.