BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A weben szerzett KRESZ-tudás is elegendő ma már a jogsihoz

Az otthoni számítógépes tanulás az utóbbi években itthon is egyre nagyobb teret nyert, a legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően már a KRESZ-tanfolyam elvégzéséhez sem kell tantermi órákra járni. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által akkreditált e-learning szolgáltatás, vagyis az elméleti e-learning KRESZ-tanfolyam már több száz hazai autósiskolánál is elérhető.

A hazai fiatalok nagy része a korhatár elérését követő néhány éven belül szerzi meg a jogosítványát. Felmérések szerint a 15-25 év közötti korosztály több mint a fele már 17-18 évesen szerez vezetői engedélyt, és csupán egyötödük fog neki 20 éves kora felett. A saját autóval rendelkező fiatalok kétharmada önerőből veszi autóját. Már az autóvásárláskor is az internet számukra az elsődleges keresési felület, közel kétharmaduk itt találja meg álmai autóját, vagy legalább a megfizethető kategóriából.

Az internet a jövőben a vezetői engedély megszerzésében is fontos szerepet játszik majd. A www.webjogsi.hu címen elérhető képzési rendszer évente több mint 100 ezer potenciális felhasználó számára nyújt lehetőséget arra, hogy olcsón és gyorsan jusson hozzá az akkreditált e-learning képzéshez.
A tanfolyam elvégzéséhez számítógép és internetkapcsolat szükséges, így az ország bármely pontjáról lehet csatlakozni a képzési rendszerhez. Tapasztalatok szerint az e-learninges oktatás vizsgaeredményei jobbak, a sikeres vizsgák aránya is nagyobb.

A képzések adminisztrációs rendszere az eTITAN adatbázisában rögzíti és értékeli a tanuló előrehaladását, az ellenőrző kérdésekre adott válaszait és eredményeit. A tanfolyam elvégzését követően a tanuló a hatályos szabályoknak megfelelő képzési igazolást kap, amelyet az eTITAN automatikusan be is küld a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz –, ami alapján ugyanolyan vizsgát tehet, mint azok, akik a hagyományos tantermi oktatással szerezték meg ismereteiket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.