BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hihetetlen pálfordulás: mostantól jófej lesz az utasokkal a Ryanair

Hihetetlen lépésre szánta el magát az ügyfelekkel legendásan rosszul bánó légicég. Válaszolnak majd a levelekre, és nem büntetik meg, akinek egy-két milliméternyire kilóg a kézipoggyásza.

Európa legnagyobb fapados légi cége azt ígéri, felhagy az eddigi stílussal, hogy utasokat nyerjen el a drágább versenytársaktól. Ez az első alkalom, hogy beismerték, az, hogy a cég legendásan rosszul bánik az ügyfelekkel, problémákat okozhat - tudósított a Reuters.


Az ír légitársaságot ezen a héten a legrosszabb szolgáltatónak választották meg a britek száz ismert márka közül. A cég ezért úgy döntött, elnézőbb lesz a túl nagy csomaggal érkező utasok megbírságolása során, és átvizsgálja a kommunikációs módszereit is. „Ki kell küszöbölnünk azokat a dolgokat, amelyekkel fölöslegesen idegesítjük fel az embereket” – mondta Michael O’Leary a cég rendes közgyűlésén, miután számos részvényes panaszkodott, hogy az ügyfelekkel való rossz bánásmód negatív hatással van az értékesítésre. „Láttam embereket a reptéri kapuknál sírva fakadni” – mondta az egyik kisrészvényes, Owen O’Reilly, aki szerint ez helyes, valamit ezzel tenni kell.


A cég honlapját is átalakítják, felállítanak egy csapatot, amely válaszol az e-mailekre, és nem fogják megbírságolni azokat az utasokat, akiknek a kézipoggyásza csupán néhány milliméterrel nagyobb a megengedettnél. Ezek az intézkedések O’Leary szerint nem kerülnek sok pénzbe. A változás azért sorsfordító, mert O’Leary éveken át csak gúnyolódott azokon, akik panaszkodtak a rossz ügyfélszolgálatra, a részvényeseknek ilyenkor a bevétel-növekedésről szóló statisztikákat mutatott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.