BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Ericsson csalódást keltő adatokat közölt

A svéd Ericsson mobilhálózati berendezésgyártó és technológiai szolgáltató nyeresége a vártnál szerényebben, 34 százalékkal nőtt, a bevétele ugyanakkor a várt növekedés helyett 3 százalékkal esett éves összehasonlításban az idei harmadik negyedévben.

A cég árfolyama 30 százalékkal erősödött az év eleje óta a stockholmi értéktőzsdén, ahol a csütörtöki kereskedés kezdeti szakaszában mintegy négy százalék mínuszban állt.

Az Ericsson adózott eredménye 2,18 milliárd svéd koronáról 2,92 milliárd koronára emelkedett, az elemzők 3,21 milliárd koronára számítottak. A cég bevétele 54,6 milliárd koronáról 53 milliárd koronára esett, az elemzők 54,95 milliárd koronára számítottak.

Az Ericsson bevétele részben a kedvezőtlen árfolyamhatások miatt csökkent, illetve azért, mert második legfontosabb piacán, Északkelet-Ázsiában 28 százalékkel esett az értékesítése. A svéd cég értékesítése a szeptember végét megelőző három hónapban ugyanakkor 21 százalékkal nőtt Nyugat- és Kelet-Európában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.