BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukrajna már nem vesz Lengyelország felől gázt

Ukrajna leállította a Lengyelország felőli gázimportját, mert magasnak tartja az árat.

Az ukrán Naftogaz egyelőre nem vásárol földgázt Lengyelország felől, mert magas az ára, nyilatkozott az Ukrtranszgaz vezérigazgatója, Szerhij Vjnokurov.

A Natural Gas Europe emlékeztet, hogy Eduard Sztavickij ukrán energiaminiszter augusztusban azt mondta, hogy országa 2014-ben lecsökkenti oroszországi gázbehozatalát, ezzel egy időben pedig megkétszerezi európai importját. Az európai spotpiac felé való fordulással tulajdonképpen megváltoztatja gázvásárlásának hagyományos szerkezetét. A nyári hónapokban Ukrajna ezer köbméterenként 2 dollárral jutott olcsóbban európai gázhoz, mint oroszországihoz.

Lengyelországon keresztül németországi eladású energiahordozót vásárolt keleti szomszédunk, ugyanúgy, ahogyan ez év áprilisa óta Magyarországon keresztül. Folynak a tárgyalások a Románián és a Szlovákián keresztüli importjáról is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.