BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A szerencsések vehettek jegyet a foci vb-re

Eddig 889 305 jegyet foglalhattak le 188 országból a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságra – közölte honlapján a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA). A tiketteket kisorsolták a szerencsések között, összesen 6,2 millió igénylés érkezett be. A jegyek 71,5 százalékát brazil állampolgárok vehették meg, négy kategóriát hoztak létre számukra. Kedvezményt kaptak a diákok, a 60 éven felüliek és a szociális programokban ellátottak. A külföldiek közül a legtöbb jegyet az Egyesült Államokban (66 ezer 646 darab) vehették meg, utána Anglia (22 ezer darab) és Németország (18 ezer darab) következik.

A sorsolást a Caixa Economica Federal és a brazil sport tárca felügyelte, s Angliában, Manchesterben tartották. Az értékesítés következő szakasza november 11-én kezdődik és november 28-ig tart. Közel 229 ezer jegyet értékesítenek a FIFA honlapján, azé lehet a tikett, aki gyorsabban igényli. Ez az értékesítési szakasz november 5-én kezdődött volna, de a FIFA indoklása szerint csak így tudták garantálni a brazil hatóságok felügyeletét az első szakasz során érkezett igénylések sorsolásában. Az utolsó értékesítési szakasz december 8-án kezdődik. Összesen 3,3 millió jegyet értékesítenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.