BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az autósok fele nem vált téli gumira

A magyar autósok mindössze fele vált csak téli gumiabroncsra a felmérések szerint.

Az őszi időszakban az autósok általában már csak az első havazások után váltanak téli gumikra. A Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) azt javasolja, hogy a nyári gumiabroncsokat már akkor cseréljék le a gépkocsi-tulajdonosok, ha a hőmérséklet tartósan +7 Celsius-fok alá süllyed, mivel a téli gumiabroncsok összetételük és futófelületük sajátosságai miatt a hidegebb időben, a jeges vagy havas utakon is maximális biztonságot nyújtanak.

A HTA szakértői szerint a magyar autósok fele a veszélyek ellenére egyáltalán nem vált téli abroncsra, akik igen, jellemzően 3-6 évig használnak egy-egy téligumiabroncs-szettet - derül ki a Generali Csoporthoz tartozó Europ Assistance közleményéből.

2012 októberében és novemberében a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint átlagosan több mint 1200 személyi sérüléssel járó baleset történt a magyar utakon, amelyekben 1500-nál is többen szenvedtek könnyebb vagy súlyosabb sérülést. Sokat ezek közül az is okozott, hogy a sofőrök nem készültek fel a rossz időre, a tapasztalatlanabb vezetők pedig sokszor még nem rendelkeznek kellő gyakorlattal a fagyos vagy hókásától csúszóssá vált utakon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.