BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az RWE további létszámleépítésre készül

Az RWE német energiaszolgáltató óriás 6750 munkahely megszüntetésére készül egész Európában az önköltség további egymilliárd euróval történő mérséklése érdekében.

A társaság a leépítést a részvényesekhez intézett levélben jelentette be, jelezve, hogy erre 2014 és 2016 között kerül sor. Az intézkedés várhatóan orvosolja az energia alacsony nagykereskedelmi ára miatt kialakult problémát is.

A BBC News szerint az RWE által bejelentett legújabb munkahely-megszüntetésekkel együtt a német energiaszolgáltató a munkaerő-állomány 18 százalékát építi le. Peter Terium, az RWE vezetője kijelentette: "Jelentősen fokozzuk intézkedéseink hatékonyságát. 2017-re további egymilliárd euró összegű megtakaritáshoz fogunk hozzájárulni." Az RWE azt jósolta, hogy 2014-re az adózás előtti nyeresége 7,6-8,1 milliárd euróra csökken az erre az évre várt mintegy 9 milliárd euróról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.