BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Négymilliárdos szerződést írt alá a BKK a Közgép vezette konzorciummal

A Budapesti Közlekedési Központ megkötötte a szerződést a kerepesi úti Százlábú híd felújítására. A felüljáró a Kerepesi út forgalmát vezeti át a Keleti pályaudvar bejárati vágányai fölött. A közel 4 milliárd forint értékű beruházásra a KC-2013 Konzorciummal szerződtek, amelynek képviselője a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., a tagja pedig a COLAS Hungária Zrt, a munkálatok 2014. első negyedévében kezdődhetnek meg. 
 
A Százlábú híd régi vasbeton szerkezetét két ütemben bontják el a szükséges közműkiváltásokat követően. Az első ütemben az északi – a Keleti pályaudvar felé tartó forgalom által használt oldalt, a második ütemben pedig a déli, a Hungária körút felé haladó forgalmat kiszolgáló részt építik át. Az első ütemben a híd északi oldalának felszerkezetét elbontják, majd az új híd alapozása, az alépítmény kivitelezése és az acél felszerkezet helyszíni szerelési munkálata kezdődik a vasúti forgalom lehető legkisebb zavarásával - közölte a BKK.
 
A kivitelezés első ütemében készül el az új híd fél pályája: a három forgalmi sávot, az osztott kerékpárutat és a járdaszegélyt várhatóan 2014 végén adják át.

A második ütemben elbontják a régi híd felszerkezetét, ha elkészül az új alépítmény és felszerkezet a déli oldalon is. Az eredmény: a híd a réginél 30 méterrel hosszabb lesz a közeli és távlat vasúti fejlesztésekkel, és várhatóan 2015 októberében készül el.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.