BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapestnél csak Pozsony olcsóbb

Bár tavaly novemberben közel 60 százalékos foglaltságnak örülhettek a budapesti szállodások, az már egyáltalán nem valami szívderítő, hogy 61,6 eurós nettó átlag szobaárnál csak Pozsonyban lehetett olcsóbban megszállni a Szállodaszövetség által vizsgált 31 európai nagyváros közül.

„Novemberben is folytatódtak az elmúlt egy évben tapasztalható, az alacsonyabb kategóriájú szállodák felé eltolódó keresletben megmutatkozó változások. Ezt igazolja, hogy a 3 csillagos kategóriában országos szinten elért bruttó 8949 forint átlag szobaár 26,4 százalékkal, a
Budapesten elért 7329 forint 31,4 százalékkal magasabb a múlt évinél” – olvasható a Szállodaszövetség legfrisebb trend riportjában.

Hozzáteszik: a magyarországi szállodák 2013 első tizenegy hónapjában a Közép-Kelet Európai régióban – a vizsgált 5 ország között – a 3-4. helyen végeztek. A lengyelországi hotelekkel azonos teljesítménnyelm viszont a szlovákiai szállodák előtt. Szobafoglaltságban Budapest a középmezőnyben végzett.
„2013 január-november hónapjaiban a magyarországi szállodák összes bruttó árbevétele 248,8 milliárd forint, míg összes bruttó szoba árbevétele 139,2 milliárd forint volt. Az idei összes árbevétel 25,2 százalékkal múlja felül az 5 évvel korábbi bevételeket” – tudatta a Szállodaszövetség.
A beutazás szempontjából meghatározó 10 legfontosabb piacunk közül: Oroszország, Nagy Britannia, Franciaország, Olaszország, Csehország, az Egyesült Államok esetében növekedés, míg Ausztria, Németország, Románia és Spanyolország esetében csökkenés történt a szállodai vendégéjszakák számában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.