BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína: idén már külföldi irodák is szervezhetnek utazást?

Potenciál Jelentősen nőttek tavaly a turisztikai bevételek Kínában 2013-ban. A Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal előzetes adatai szerint éves szinten 11,97 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek. Az összesített bevétel 2900 milliárd kínai jüan, azaz 104,8 ezer milliárd forint volt. Tavaly 97,3 millió kínai utazott külföldre és 55,7 millió külföldi látogatta meg Kínát.

A tervek szerint 2014-ben már azt is engedélyezni fogják, hogy külföldi utazási irodák szervezzenek külföldi utakat kínaiak részére. „Kína ma Magyarország számára még a feltörekvő, de az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező ázsiai küldőpiac kategóriába esik. Magyarország ismertsége a küldőpiacon alacsony, de imázsa egyértelműen pozitív. A cél, hogy Magyarország bekerüljön a köztudatba, és az európai utak tervezésénél opció legyen meglátogatása a jelenlegi kettő helyett legkevesebb három vendégéjszaka erejéig” – írta a Magyar Turizmus Zrt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.