BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növelte forgalmát a Bosch csoport

Az előzetes adatok szerint a Bosch csoport a nehéz gazdasági körülmények ellenére is 2,7 százalékkal, 46,4 milliárd euróra növelte árbevételét 2013-ban. Csupán a napenergia üzletág okozott komoly gondokat.

Az  erős euró miatt 1,5 milliárd euróval csökkent az ötven országban 281 ezer embernek munkát adó cégcsoport forgalma. Az árfolyamváltozás ellenére az árbevétel végül kedvezően alakult, azonban a napenergia üzletág tavaly is nehézségekkel küzdött.

A vállalat 2013 elején jelentette be, hogy felszámolja a kristályos napelem szektorban folytatott tevékenységeit.
Az előzetes adatok szerint, nem számítva a napenergia üzletág okozta – a cég által nem pontosított természetű, de 1,3 milliárd euróra rúgó – terheket, a Bosch csoport adózás előtti nyereséghányada mintegy 6 százalék, ami egy százalékponttal több mint 2012-ben. Ezzel együttesen számítva viszont  az adózás előtti eredményhányad 3 százalék lett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.