BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elindult Magyarországra az első két MÁV-START Flirt motorvonat a gyárból

Kigördült az első két készre szerelt, a MÁV-Start Zrt. megrendelésére készült FLIRT motorvonat a Stadler Rail Csoport bussnangi üzeméből, és elindult mintegy 1000 km-es útjára Magyarországra - közölte a MÁV-Start. Az összekapcsolt járműveket mozdony vontatja Ausztrián keresztül Budapestre, és várhatóan pénteken meg is érkeznek a fővárosba.

Az új vonatok annak a 42 darabos flottának az első járművei, amelyről a MÁV-START és a Stadler még 2013 márciusában írt alá szerződést. Magyarországra érkezését és a szokásos üzembe helyezési munkálatokat követően az új járművek szigorú hatósági próbafutásokon vesznek részt, amelyek sikeres teljesítése után utasforgalomba is állnak. 
 
A svájci járműgyártó 42 darab egyáramnemű alacsonypadlós elővárosi, illetve regionális villamos motorvonatot gyárt. Az első két motorvonatot októberig kell átadni a Stadlernek. Az utolsó járműveket legkésőbb 2015. szeptember 30-ig adja át utasforgalomra kész állapotban a Stadler.

Az új elővárosi vonatok a 2005-ben beszerzett Flirt flottától eltérően kék-fehér-sárga fényezést kapnak, amely illeszkedik a MÁV csoport járműállományánál általánosan alkalmazott színvilágba. A leszállított 42 új járművel együtt a MÁV-START kötelékében már 102 Flirt motorvonat közlekedik majd.
 
Az új járművek a jelenlegi tervek szerint a Budapest–Székesfehérvár, Budapest–Pusztaszabolcs, Budapest–Esztergom, Budapest–Szob, Budapest–Veresegyház–Vác és Budapest–Cegléd–Szolnok vonalakon közlekednek majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.