BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó lesz a diszóknak: emelkedik a sertés állatjóléti támogatás

Jelentősen, 8,5 milliárd forintra emelkedik a sertés állatjóléti támogatás keretösszege az idén - jelentette be Czerván György a VII. Mangalica Fesztivál hivatalos megnyitóján, szombaton Budapesten.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára az eseményen emlékeztetett: a sertés állatjóléti támogatásra 2010-ben mindössze 6 milliárd forint volt felhasználható. Ezt az összeget a szaktárca az aszályos időjárásra tekintettel, nemzeti hatáskörben, 2012-ben 20 százalékkal, 7,2 milliárd forintra emelte.


    Hozzáfűzte: a Vidékfejlesztési Minisztérium a 2014-es költségvetés tárgyalásakor sikeresen képviselte álláspontját és ennek eredményeként vált lehetővé, hogy a sertés állatjóléti támogatásra fordítható keretösszeg ismét emelkedjen.
    Sikerként könyvelhető el az is, hogy a minisztérium erőfeszítéseinek köszönhetően az Európai Bizottság engedélyezte Magyarország számára a sertés állatjóléti támogatás 2018 december végéig történő fenntartását - mondta az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.